När vi startade Forty Love var en av grundpelarna att arbeta med hållbart material i allt som vi tar fram för att skapa tidlösa och hållbara produkter. Vi vill bidra till en mer hållbar modeindustri. 

Därför har vi tagit fram våra första produkter i ECONYL® återvunnen nylon. 

ECONYL® återvunnen nylon är gjort av avfall som exempelvis fiskenät, tygskrot från produktion, gamla mattor och industriellt plast som kommer från hela världen. Detta skräp sorteras sedan och rengörs för att återvinna all nylon. 

Genom en reningsprocess återvinns nylonavfallet helt tillbaka till sin ursprungliga renhet vilket betyder att ECONYL® återvunnen nylon är exakt detsamma som den ursprungliga nylonen. Detta blir sedan garn för mode- och interiörindustrin. 

ECONYL® återvunnen nylon kan återvinnas, återskapas och omformas oändligt många gånger. Det innebär att man kan tillverkar nya produkter och köpa nya produkter utan att behöva använda nya resurser.

 Långsammare mode och tidlösa kollektioner. På Forty Love vill vi skapa ett hållbart tennismode med en klassisk och tidlös design. 

Vi jobbar småskaligt i produktionen vilket innebär att vi har få kollektioner under ett år. Detta för att minska risken av överproduktion, något som är ett av de största miljöproblemen inom modeindustrin. 

Vi designar samtliga plagg i Sverige och har vår produktion i Litauen. Fabriken som producerar våra kläder jobbar hand i hand med Greenpeace och de uppnådde 2019 revisionen för Detox to Zero. Fabriken använder enbart grön energi som kommer från vind, vatten och sol. Fabriken är även SA8000 certifierad.

Att ha vår produktion i Europa möjliggör kortare transportsträckor vilket i sin tur innebär mindre utsläpp från frakt.